15 sätt att använda Klipsutin

Klipsutin är redan bekant för många som ett litet, väldigt lätt och mångsidigt hjälpmedel för kläder. Genom åren har vi designat en enorm mängd modeller av olika storlekar och utseende för våra privatkunder och våra återförsäljare. Många älskar Klipsutin, eftersom den är så enkelt och lätt att använda. Man kan öppna våra klämmor också med svagare fingrar och våra magnetiska modeller har en mycket stark magnetfästning.

Men många vet inte, hur mångsidig denna vardagshjälpare kan vara. Här presenterar vi några exempel, hoppas de är nyttiga för dig också. Du kan klicka på bilder för att se dem större.

1. En knapplös kofta/cardigan/jacka

Det vanligaste och populäraste sättet att använda Klipsutin är att hålla stängt ett sådant klädesplagg, som har ingen fästningsmekanism, liksom knappar. Man säljer koftor nuförtiden ofta utan knappar och därför kan man ha problem med öppna koftor, när man rör sig eller till exempel går där ute på en blåsig dag.

2. En knapplös kofta helt stängd

Med Klipsutin kan man också ha sin knapplösa kofta helt stängd. En traditionell Klipsutin med två klämmor fäster klädesplagg med ett mjukt plasttandpar, som lämnar inga permanenta spår eller inte skadar tyget. Om du vill ha din kofta helt stängd till exempel på en sval dag, kan du fästa den andra sidan av din Klipsutin normalt och den andra sidan till ett passande ställe på koftans tyg genom att dra den fasta sidan över den öppna sidan.

3. Fästning av en kofta, scarf eller andra klädesplagg med ett magnetpar

Våra magnetiska modeller har blivit mycket populära och det är inte konstigt, vi alla älskar magneter! Utom personer med pacemaker. Magneter kan störa pacemakers funktion och därför är det inte rekommenderat att använda magnetiska modeller med pacemaker.

Alla magnetiska modeller i vårt sortiment har en lämpligt stark fästning. Det finns två delar i magnetiska produkter: en synlig framdel med magnet och ett magnetiskt motstycke. Magnetiska produkter passar perfekt till exempel för tunna tyg, men de fungerar bra med tjockare kläder också.

Vänligen notera, att trots magnetfästningen är stark (häftkraft av framdelens magnet är 3,7kg), kan den lossna till exempel i några situationer, när det kommer någon kraftig stöt mot tyget.

4. Magnetmodell som dekoration på kläder

Nästan alla magnetiska modeller i vårt sortiment är designat också som ett vackert smycke, som man vill ha framme. Därför kan man använda dem helt enkelt bara som dekoration, också utan annat syfte. Du kan till exempel använda din magnetmodell som en vacker brosch. På så sätt kan du också hålla ditt magnetpar färdig att hjälpa dig. Bara fantasin sätter gränser!

5. Fästning av olika scarfar

Med scarfar får du mer färg till din outfit och de ger dig värme också. Men det kan vara svårt att hålla dem vackert på plats, speciellt tunna scarfar. Med Klipsutin kan du helt enkelt fästa din scarf från två ställen, så att den håller fast. Eftersom Klipsutin är väldigt lätt, har du kanske ingen aning att du har Klipsutin på dig – förutom att du inte längre har problem med dina klädesplagg.

6. Fästning av en huva eller stor mössa

Vi fick ett tips från en kund, hur hon har fått hjälp från Klipsutin, när hon cyklar. Hon hade problem med sin huva, som var stor och hon kunde inte se framåt, när huvan föll hela tiden över hennes ögon. Med Klipsutin löste hon detta problem genom att fästa huvan bakifrån till kappan. På så sätt stannade huvan på sin plats, när hon cyklade.

En annan kund berättade oss, att med Klipsutin gjorde hon av en för stor mössa en passande version. Underbara användningssätt!

7. För att lyfta klänningens eller kjolens fåll

I sommarevenemang vill man ofta ha sin favoritklänning på sig. Ibland kan klänningens fåll vara ganska lång och när det till exempel plötsligt regnar, kan fållen bli våt. I sådan situation kan du använda Klipsutin för att lyfta upp klänningens fåll genom att fästa den till passande ställe där uppe på din klänning. Så håller du dina fållar torra och du kan bara njuta av din dag!

8. För att göra byxor smalare i midjan utan bälte

Vår kund tipsade oss, att hon har använt Klipsutin för att göra för stora byxor smalare i midjan. Om man inte vill använda bälten eller det inte är möjligt med byxor, som man har, är det ett mycket bra sätt att göra byxor smalare i midjan. Lägg byxor på bordet, beräkna behov av intagning och fästa Klipsutin från två ställen på byxornas baksida. På så sätt är det möjligt att fixa midjans storlek precis passande för dig.

9. Uppfräschning av en för stor klänning

Ett problem, som säkert är bekant för alla är att kläder är plötsligen för små eller för stora. Med klänningar är det viktigt, att storleken är rätt, så att klänningen ser bra ut och den är bekväm också. En för stor klänning använder man kanske aldrig mer, vilken är synd, om den har varit din favoritklänning.

Klipsutin är ett bra hjälpmedel också för att fixa en för stor klänning passande igen. Du kan fästa Klipsutin på klänningens fram- eller baksida från två olika ställen, så att du lämnar det extra tyget mellan två klämmor. På så sätt passar din klänning dig bättre och du kan använda den igen. Klipsutin är designat också som ett vackert smycke och därför kan man ha den framme. Naturligtvis kan du fästa din klänning från insidan också. Alla delar i våra Klipsutin-produkter är nickelfria och därför kan du använda dem nära huden också.

10. Hållare för ID-kort eller nummerlapp

I olika evenemang fäster vi ofta våra ID-kort med Klipsutin, om det finns inget halsband tillgänglig. Och Klipsutin är perfekt för det.

Våra kunder frågar oss ofta, att vilken skulle vara den passande modellen som nummerlappshållare till exempel på djurmässor. Klipsutin passar bra för det. Vi har också gjort modeller med en bild av ett eget husdjur och det är en härlig detalj i nummerlappshållaren.

11. För hjälp till glidande axelband

Många kvinnor har problem med sina glidande axelband av behå eller klänning. Du kan lösa detta problem genom att fästa axelband tillsammans, så att de inte kan glida. Med samma princip kan du också spänna dina axelband. På så sätt är du fri från problem med dina axelband! Också här är det viktigt, att Klipsutin kan man också använda nära huden.

En av våra modeller heter Klipsutin Olga och denna modell passar perfekt till exempel för fästning av axelband.

12. Fästning av boleros

Korta boleros, som täcker axlar, är vackra och tilltalande detaljer i din outfit. Boleros är normalt öppna på framsidan, men ibland vill man ha dem stängd. När det finns inga knappar, kan man helt enkelt fästa boleros med Klipsutin. Samtidigt får du ett vackert smycke till din outfit.

13. Fästning av en för liten kappa eller en kappa, som har en söndrig dragkedja

De två vanligaste orsakerna, varför man inte längre använder sin kappa är att den plötsligt är för liten eller att dragkedjan går sönder. Om du inte har haft tid att ta kappan till en lokal syateljé för att fixa dragkedjan, kan du fästa din kappa med Klipsutin. Naturligtvis är den inte helt stängd, men den är mycket trevligare att använda, när det till exempel blåser.

Med samma princip kan du använda en kappa, som är för liten för dig.

14. För att rulla upp en ärm och hålla den fast

Skjortans ärmar kan ibland orsaka problem, när du till exempel gör något med dina händer. Du kan fästa dina ärmar lätt med Klipsutin. Rulla dina ärmar och fästa dem till ett passande ställe av klädesplagg.

15. Andra oväntade saker 😊

Trots att vi ursprungligen har utvecklat Klipsutin som en vacker hjälp för kläder, kan du naturligtvis vara kreativ, när du använder den! Vi har hört många, många påhittiga användningssätt, liksom för att knyta gardiner, för att fästa hästarnas bett och täcken, använding som hållare av handdukar eller grytlappar eller som nappband för små barn och många andra sätt.

Bonustips: Som present 🎁

Många Klipsutin-älskare har ursprungligen lärt känna våra produkter, när de har fått Klipsutin som present till exempel från sina vänner. Vi levererar alla Klipsutin-produkter i vackra presentaskar och därför är Klipsutin en väldigt lätt och nyttig present.

Vi tillverkar våra produkter i vår hantverkstad i Hyvinge (Finland) av högklassiga materialer och våra produkter passar för krävande användning också. Det normala slitaget måste man naturligtvis beakta.

Har vi glömt något användningssätt? Tipsa oss genom att skicka en e-post eller ett meddelande.

Vi tillverkar hela tiden nya modeller till vårt sortiment. I vår webbutik ser du alla våra aktuella produkter.